Спорт

Христо Иванов: „30% от капацитета на стадион „Ивайло“ е достатъчен за хубава подкрепа от трибуните“

Вратарят на „Етър ВТ” Христо Иванов постави публично въпроса за подновяването на първенството пред празни трибуни. В интервю за началото на подготовката той засегна болезнени теми около ситуацията, в която се намират в момента футболистите. Според стража не може в кината и моловете да се допускат хора, а на стадионите – не!

 

– Христо, има ли напрежение в отбора от факта, че Станоев е с коронавирус, а Боджадж и Мартинович са под карантина?

– Краси е добро момче и е от хората, които най-много обичат да тренират. Така че случилото се не е приятно за никого, но съм сигурен, че няма да сме единствените. Разбрах, че има съмнения и в „Славия”. Неминуемо ще има такива неща, но те са млади хора, силни и здрави и ще минат без проблем през това нещо.

– Смяташ ли, че ще успеете да влезете за три седмици във форма предвид и ограниченията в тренировъчния процес?

– Нормалната почивка между сезоните е не повече от три седмици и после се подготвяме между 4 и 6 седмици. А сега при пълна изолация и стоене в къщи, колкото и да сме тренирали, мисля, че това време е съвсем недостатъчно. Смело мога да твърдя, че никой отбор няма да се подготви добре. Аз разговарях с доста мои колеги и сме на мнение, че да затвориш вкъщи един спортист за седмица – две, това е убийствено, а пък за два месеца – да не говорим! Всички сме по-изморени психически, отколкото физически, и сме гладни и жадни за спорт и за футбол.

– Как ще ви въздействат празните трибуни, пред които ще играете?

– Това и детско-юношеският футбол са много важни теми. Не е приятно дори когато тренираме, да виждаме празните трибуни, а като си представя, че в поредица от жизненоважни мачове за отборите няма да разчитаме дори на минимална подкрепа от трибуните, става още по-неприятно. Мисля, че е много неоправдано. Не може в моловете и в кината да има хора, дори на концерти да се допускат, било то и навън, а на стадионите – не. Виждате колко е голям стадион „Ивайло“, 30% от капацитета му е съвсем достатъчен за една хубава подкрепа от трибуните. Както може да се контролират мерките в киното, така може и тук. А и нашата публика в голямата си част е с висока култура и ще спазва всякакви мерки за дистанция.

Моето дете също е футболист и спортист, има училище, което трябва да завършва онлайн. Не е нормално децата да не могат да спортуват, след като по цял ден са били на компютрите за дистанционно обучение. Не мога да приема, че се разрешава аматьорски футбол, който е без никакъв надзор за спазване на мерки, а децата да не могат да тренират. За мен спортът е от огромно значение, особено след този период, в който бяха изолирани и стояха вкъщи два месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *