96 четения

Прогноза за времето

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност. Вечерта на места е възможно да превали дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. За В. Търново се очаква минимална температура около 16°.

Във вторник времето ще се задържи със значителна облачност. Около обяд и след обяд на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток. Временно усилване на вятъра ще има по купестодъждовните облаци. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. За В. Търново се очаква максимална температура около 27°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 13°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.2° през 1969 г., а най-ниската измерена минимална температура е 4.8° през 2016 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 52 минути и ще залезе в 20 часа и 36 минути.

Фаза на Луната: три денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *