Спорт

„Виолетовите“ започнаха подготовка, старши треньорът притеснен, че трите седмици до първия мач няма да стигнат

От петък футболистите на „Етър ВТ” подновиха тренировки на стадион „Ивайло” при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Трима футболисти отсъстват от тренировките – Красимир Станоев, който е под 28-дневна карантина, завърналият се от Словения Дино Мартинович, който е под задължителна 14-дневна карантина, и намиращият се все още в Англия Флорент Боджадж. Той е под карантина там до 20 май заради близък, който е с коронавирус.

„Започнахме тренировките, спазваме изискванията на футболния съюз и тренираме на групи. Надявам се тази голяма пауза да не се отрази на подготовката и официалните мачове, ясно е, че трябва да се съобразим със ситуацията в държавата.

Първенството започва на 5 юни. Моето мнение е, че три седмици са много малко за такъв период. Загубата на спортна форма е най-вече във футболната кондиция. Едва в последната седмица ще има пълноценни тренировки, което е много кратък период.

В крайна сметка ние сме щастливи, че ще бъде подновено първенството. Ще повторя думите, които казах още през януари – чака ни един изключително тежък сезон”, коментира старши треньорът Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *