Кои са разрешените спортни дейности в България?

Разхлабването на мерките, свързани с преодоляването на последиците от пандемията COVID-19, поражда различни въпроси, свързани с това кой може да спортува, как и къде? Пълната информация за разрешените дейности бе публикувана от сайта на Министерството на младежта и спорта:

Ето кои са датите и спортните занимания, допуснати от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта към вчерашна дата.

„От 3 май се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито. Те могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенискортове и др.), като трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.

От същата дата са позволени и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на граждани и състезатели.

От 13.05.2020 г. се допуска възстановяването на тренировъчния процес на спортистите по олимпийска подготовка единствено в определените за целта специализирани спортни бази и утвърден списък на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.

От 14.05.2020 г. са позволени колективните спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

От 15.05.2020 г. се допуска организирането на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти на три етапа, които започват със занимания на открито по групи.

От 18 май се разрешава практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес.

На този етап не се разрешават всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно организационната им форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *