101 четения

Удължиха договорите на футболистите до края на сезона, няма опасност „Етър ВТ“ да остане без играчи

Договорите на българските футболисти, които изтичат през юни или още този месец, ще се удължат автоматично до края на настоящия сезон, заяви генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов. Решението е на изпълкома на БФС.

Същата е практиката в много други страни, като това е решение на ФИФА и е спуснато до националните федерации, които трябва да го прилагат съобразно своето локално законодателство.

„Казано с други думи, това първенство ще се доиграе със старите футболисти и по старите правила. Затова и трансферният период се отваря на 17 юли“, добави още Караиванов. Преотстъпени играчи нямат право да се връщат в своите отбори.

Новината е повече от добра за „Етър ВТ“. Според информациите с изтичащи договори на 30 юни са: Анатоли Господинов, Цветомир Цанков, Яни Пехливанов, Александър Дюлгеров, Здравко Илиев, Иван Скерлев, Кoльо Станев, Никола Колев, Дино Мартинович, Иван Стоянов, Фло Боджадж, Милчо Ангелов и Иван Петков. Служебното удължаване на контрактите дава възможност на клубното ръководство да проведе спокойно преговорите със състезателите и да съхрани желаните за новия сезон.

В следващите дни БФС ще изпрати решенията си на УЕФА. Европейската централа пък на 27 май ще има съвещание на изпълнителния си комитет, което трябва да даде отговори на въпроса какво ще се прави по-нататък във футбола, а също така и дали и в каква форма ще бъдат международните мачове, както и клубните турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!