1560 четения

Велико Търново е под денонощно наблюдение с 50 камери на възлови места

Данните постъпват в реално време при оперативния дежурен в Общината, както и в полицията

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ПОД НЕПРЕКЪСНАТО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ. 50 СЪВРЕМЕННИ КАМЕРИ СА РАЗПОЛОЖЕНИ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА В СТАРАТА СТОЛИЦА – КРЪСТОВИЩА, ПАРКОВЕ, УЛИЦИ И Т. Н. Снимачните устройства вече работят и предават данни в реално време в два контролни центъра – единия в общината и втория в районното полицейско управление. Контролът е 24-часов. По проект, който в момента се реализира от кметството, ще бъдат монтирани още камери, информира зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

Камерите са закупени със собствени средства. Те са с много добра оптика, която позволява детайлно заснемане както нощем, така и при лоши метеорологични условия. Видеонаблюдението обхваща входовете и изходите на града, петнадесет от кръстовищата както в централната част, така и в кварталите, новите спортни обекти за обществено ползване и др. За гарантиране на сигурността и реда над 150 камери работят и в 36-те населени места от общината. Те са монтирани в централните части, по входовете и изходите на селищата. Видеоконтролът е причината в селата животът да е спокоен, а престъпленията да бъдат ограничени в максимална степен.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАМЕРИТЕ ВЕЧЕ СА РАЗКРИТИ ДОСТА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А ВИНОВНИ ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯТА И ВАНДАЛСКИТЕ ПРОЯВИ СА НАКАЗАНИ, категорични са от кметството и така мотивират искането си за още камери.

Уредите са позиционирани на точки, които дават детайлни изгледи. Системата има възможности и за зумиране, за да се разпознават и най-малките детайли и лица.

С. МАРИНОВ

 

Един коментар за “Велико Търново е под денонощно наблюдение с 50 камери на възлови места

  • 23.06.2020 в 15:02
    Permalink

    Сложете камери на пешеходната пътека до Практикер от посока Нова болница…за да видите там как автомобилите не дават предимство ,че и карат с превишена скорост!!!!!!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *