2697 четения

12 педагози от областта получават наградата „Неофит Рилски“

С най-много отличени учители е свищовското училище „Николай Катранов”

 

12 ПЕДАГОЗИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧАВАТ ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“. Наградата е на Министерството на образованието и се дава всяка година в навечерието на 24 май. Регионалният инспекторат на образованието, Синдикатът на българските учители, секция „Образование“ в КТ „Подкрепа“ и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета са организациите, които номинират педагозите за престижната грамота.

СУ „Николай Катранов“ в Свищов е училището, което тази година се радва на най-много отличени учители. Престижното отличие „Неофит Рилски“ там получават Елена Илиева, Христо Христов и Петя Попова, както и Ценка Димитрова, старши учител в начален етап.

Грамота на името на Неофит Рилски е присъдена и на Таня Попова, учител по география и икономика в ОУ „Бачо Киро“, Маргарита Мочукова, която преподава музика в СУ „Емилиян Станев“, Антоанета Андреева, историк в Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“ във Велико Търново. Номинирана за отличието е и Силвия Отчева, ресурсен учител в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в старата столица.

Ваня Недкова, учител в начален етап, е представителят на Горна Оряховица сред наградените учители. Тя преподава на децата от 1 до 4 клас в СУ „Вичо Грънчаров“.

Директорката на детска градина „8 март“ в Павликени Магдалена Алексиева е единственият директор от областта с отличието тази година. Министерството на образованието награждава още двама педагози, които работят в предучилищната степен – Десислава Димитрова, учител в детска градина „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица, и Пламенка Борисова, логопед в детска градина „Чиполино“ в Свищов.

Заради продължаващата противоепидемиологична обстановка в страната педагозите няма да могат да получат отличията си в навечерието на 24 май. Тържеството, което за тях винаги е официално и е в Регионалното управление на образованието, ще се забави във времето, но се надявам, че все пак ще успеем да съберем колегите и ще мога да им връча грамотите и това ще стане след провеждането на държавните зрелостни изпити, коментира началникът на РУО инж. Розалия Личева.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *