В началото на лятото: Започва цялостен ремонт на бул. „България“, подменят водопроводи и правят изцяло ново отводняване

Малко над 3 млн. ще струва реконструкцията на основната великотърновска улица

 

В ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ НА ЛЯТОТО ЗАПОЧВА ГОЛЕМИЯТ РЕМОНТ НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“ ВЪВ В. ТЪРНОВО. СРЕДСТВАТА СА ОСИГУРЕНИ ПО ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ на стойност 11,2 млн. лв., по който се закупуват и електробуси. Допълнително финансиране се издейства и за подмяна на водопроводите, които са амортизирани, а на места загубите надхвърлят 70%, информира зам.-кметът по строителството проф. Георги Камарашев. Той допълни, че времето за реконструкциите е съобразено с очакваното намаление на трафика през летните месеци. Заради натовареността на улицата тя ще бъде затваряна поетапно, тъй като канализацията и водопроводите ще се полагат в дълбоки триметрови траншеи.

„В момента от „ВиК Йовковци“ завършват проектирането на тръбите, както и на нова система за отводняване с по-голям брой шахти, надеждност и ефективност. Тя ще се включи в колектора, който е около полицията. Подхождаме внимателно, тъй като „България“ е водосбор на всички дъждовни води от цялата северна част на Велико Търново и постоянно създава проблеми“, обобщи Камарашев. След като бъдат положени тръбите, ще се подмени изцяло и настилката. От кметството вече успяха да ремонтират тротоарите по протежението й, както и да поставят озеленяване.

ПО „БЪЛГАРИЯ“ Е ПРЕДВИДЕНА И НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, НОВИ СВЕТОФАРИ СЪС СИСТЕМИ ЗА ПРИОРИТЕТНО ПРОПУСКАНЕ НА ГРАДСКИ АВТОБУСИ и нови спирки с информационни табла, захранвани със слънчева енергия, за които „Борба“ съобщи. Те ще се правят паралелно с плануваните ремонти, за да не се затруднява трафикът.

Почти 200 хил. лв. са предвидени за четири нови светофарни уредби с енергийно ефективна LED технология. Към тях ще се поставят и нови контролери за управление на светлините и настройки за зелена вълна“, както и сензори за движение според габаритите на автомобила. Новите светлинни уредби ще са и доста по-видими заради яркостта на светлинните панели. Те ще са разположени на кръстовището на ул. „Никола Габровски“ и „Славянска“, както и на входа на „Пишмана“, на пресечките на „Никола Габровски“ и „Георги Измирлиев“. Нови светофари ще има и на кръстовището между „Мармарлийска“ и „Магистрална“ под бившето „Аптечно управление“, както и на пазара.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “В началото на лятото: Започва цялостен ремонт на бул. „България“, подменят водопроводи и правят изцяло ново отводняване

  • 21.05.2020 в 10:14
    Permalink

    Бул.България, колко пъти го разкопаваха, и след това асвалтираха – некачествено. Отделно една шахта асвалтираха – това както и да е – всяко чудо за 3 дена, случая се забрави. Вижте – направете си сметка че след това и в момента – хубавия тротоар ще стане на мармалад. Бъдете сигурни…..г-н Камарашев правилно е решил след толкова строшени пари за бул България последните години за кърпене на улицата, да смени и водопроводите, но кой ще следи за правилното изпълнение – кой? Отговорът ще е ясен след време, а дано не стане като водния проект на Старото Военно Училище. Ус

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *