101 четения

„Етър ВТ“ се разплати с „Арда“, Кирилов и Гади, от клуба призовават да върнат публиката на стадионите

Футболен клуб “Eтър Велико Търново“ няма да има проблеми с лиценза си за новото първенство, сезон 2020/2021 година, потвърдиха от ръководството. Това стана окончателно ясно, след като клубът направи нужните плащания, за да може и догодина да играе в Първа лига.

Още преди две седмици председателят на Управителния съвет проф. Георги Камарашев обяви, че няма притеснения за подновяването на лиценза и задълженията ще бъдат изплатени веднага след Гергьовден. Впоследствие това стана факт и задълженията са разплатени.

Те са били към „Арда“, Крис Гади и бившия треньор на тима Росен Кирилов. На кърджалийци клубът е дължал пари за наема на нападателя Ивайло Димитров. Според запознати сумата е 12 000 лева. На Кирилов е дължана неустойка при прекратяването на договора му, а на Гади – заплати.

В крайна сметка длъжниците са потвърдили, че нямат претенции и всичко към тях е изчистено. Заседание на Лицензионната комисия на БФС все още не е провеждано, така че и информациите по медиите, че „Етър ВТ“ няма да получи лиценз, също бяха прибързани. На този етап са разглеждани само лицензите за участие в евротурнирите, които вече бяха дадени на отборите кандидати. Разглеждането на лицензите за следващото първенство тепърва предстои.

Междувременно от клуба призоваха да бъдат направени необходимите постъпки, за да се върне публиката на стадионите по време на мачовете.

„Футболът е за феновете. Апелираме към компетентните органи да разрешат присъствие на зрителите по трибуните, разбира се, при спазване на всички противоепидемични мерки. С оглед на броя фенове, посещаващи мачовете, считаме, че може да се направи необходимата организация и желаещите хора да гледат срещите на живо. Обсъдили сме нещата с ОП „Спортни имоти и прояви“ и сме наясно как това може да се случи на стадион „Ивайло“, коментира Страцимир Тинчев – административен директор на великотърновския клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!