89 четения

Куклен театър на открито ще има всяка събота в старата столица от юни

Куклен театър на открито ще радва малките великотърновци и техните родители от следващия месец. Поредица от постановки с любими приказни герои е подготвена за публиката, а пиесите ще продължат през целия летен сезон и ще се играят всяка събота от 6 юни до 29 август. Представленията ще започват в 11:00 ч. и ще се състоят на откритата сцена „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“. Входът ще е свободен.

Инициативата обединява две събития, чийто домакин е великотърновският театър „Весел“ – „Лятна сцена на открито“ и второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“.

През юнските съботи малките и големи любители на жанра ще се насладят на четири избрани представления на театър „Весел“.

От 4 юли пък започва „Лято, кукли и приятели“. Освен домакините от театър „Весел“ в събитието ще се включат трупи от различни български градове, включително и гостуващ състав от Испания. Постановките продължават през целия юли и август.

Театралната поредица е част от културния календар на Велико Търново и ще се проведе с подкрепата на Общината. Партньор е и Министерството на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!