Времето

Седмична прогноза за времето

през периода 22 май 2020 г. – 28 май 2020 г.

В петък преди обяд и около обяд ще има значителна облачност , на места със слаби превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спират и вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°.

В събота ще има незначителна до променлива облачност. Временни увеличения на облачността се очакват над част от централните райони на Северна България. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

В неделя, преди обяд, облачността ще се увеличи. Около обяд и след обяд ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Преди обяд ще духа слаб вятър от югоизток. След обяд вятърът ще бъде умерен до силен от запад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

От понеделник до четвъртък облачността ще се променя динамично, често ще бъде значителна и на много места ще превалява дъжд с гръмотевици. В понеделник, вторник и сряда ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В четвъртък вятърът ще се се ориентира от североизток и ще бъде слаб. Температурите постепенно ще се повишават. Минималните ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък, преди обяд и около обяд, ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 9°.

В събота над западните части на Стара планина ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Над централните части на планината ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°.

В неделя, преди обяд, облачността ще се увеличи. Около обяд и след обяд ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 13°.

От понеделник до четвъртък облачността ще се променя динамично, често ще бъде значителна и на много места ще превалява дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 11° и 14°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *