БФС иска разрешение от Министерството на здравеопазването децата и юношите да тренират

Официално писмо до Министерството на здравеопазването с искане да бъдат разрешени тренировките за децата и юношите изпраща БФС.

Както е известно, след края на извънредното положение заради пандемията от коронавирус голяма част от професионалния и аматьорския спорт вече работи на терен – дали на групи, или в пълен състав. За детско-юношеските школи по футбол обаче това все още не е възможно. Дълго продължилата забрана предизвика гневното отношение на треньори, родители и деца.

„Писмото е готово, предстои да се напише официално и да се изпрати. Но чакам указание за това от ръководството на БФС, които ще вземат крайното решение. Аз съм се подготвил с мотивите защо и кога трябва да започнат тренировките на отборите от детско-юношеския футбол. И това писмо ще касае не само децата и юношите, а също така подновяването на женското първенство и завършването на турнира за Купата на БФС за юноши до 18 години. Както знаете, от този турнир ще бъде излъчен представителят на България в Младежката лига на УЕФА, съобщи проф. Лъчезар Димитров, технически директор на футболната централа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.