70 четения

Разрешиха на картотекирани тенисисти от 10 години нагоре да играят по двойки на един корт

Ръководството на Федерацията по тенис направи промени в правилата за ползване на кортовете в страната при спазване на превантивни противоепидемични мерки за борба с COVID – 19 епидемията. Те са на базата на получени писмени указания от главния държавен здравен инспектор и на заповед на здравния министър от 14 май.

Вече се допуска игра на двойки на един корт за пълнолетни лица и за лица между 10- и 18-годишна възраст, ако са картотекирани състезатели по тенис.

Разрешава се използване на съблекални само от едно лице и при строго спазване на мерките за хигиена и безопасност. Клубовете имат право и да не допускат все още използването на съблекалните. По отношение на заведенията за обществено хранене и кафетерии на територията на тенис клубовете, ако те разполагат с тераси и маси на открито, се допуска те да функционират при спазване на всички мерки и условия за това, установени от министъра на здравеопазването и БАБХ;

Всеки клуб има право да въведе като условие за допускане състезатели, треньори и/или любители след предварително попълване от тези лица на декларация относно здравния статус на практикуващите тенис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!