Трудните моменти ни правят по-силни и по-единни

Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели на град Елена,

Честит празник!

 

Отново е 21 май – Денят на светите равноапостоли Константин и Елена, и за мен е чест да отправя благопожеланията си към Вас.

„Да живееш в интересни времена“ – философите не са единни дали това е проклятие, или благословия, но е истина, че сме съвременници на нещо, което не се е случвало – изискване за тотална изолация и ограниченост на общуването в световен мащаб.

Така е и днес – имаме празник, но няма да празнуваме с обичайните концерти, шествия, изложби, детски забавления. Улиците и площадите ще останат тихи, но съм сигурен, че ще намерим време за размисъл, за да си дадем сметка колко прекрасно е да сме заедно с близките, приятелите, съгражданите, да посрещаме гости от близо и далече – все неща, които приемахме за даденост.

Знам, че трудните моменти ни правят по-силни, по-единни и скоро животът ще приеме обичайния си ритъм – градът ни ще става все по-приветлив и привлекателен, ще заобичаме по-силно и ще пазим чудесната природа, която имаме, защото всички ние сме обединени в едно и това е мисълта за по-доброто настояще и бъдеще на младите, тези, които са избрали да останат в родното гнездо. Ние вярваме в тях, защото те са тези, които ще продължат делото на предците, за да се говори и след години за Елена с любов и респект.

Здрави и разумни да бъдем и да излезем по-мъдри от изпитанието!

И нека интересното време, в което живеем, приемем като благословия!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ,

кмет на община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *