10 хитринки за красива коса

Рапунцел, Рапунцел, спусни си косата…“ – колко ли момичета са въздишали по прекрасната грива на приказната героиня.

Вероятно много от вас са изпробвали всички възможни продукти на пазара с едничката мечта да постигнат перфектната коса. Е, време е да спрете да харчите парите си напразно и да опитате тези 10 хитринки.

1. Сресването

10 хитринки за красива коса

Изненадващо, но доста момичета не знаят как правилно да сресват косата си. Най-важното правило е да сресвате косата от горе надолу – така няма да я накъсвате.

2. Бадемово масло

10 хитринки за красива коса

Бадемовото масло е познато от векове със свойствата си да стимулира растежа на космените фоликули. Нанесете няколко капки на скалпа си преди къпане и масажирайте 5 минути. Така ще стимулирате кръвообращението и косата ви ще расте по-бързо.

3. Хининова вода

Водата от тропическото растение хинин е не само полезна за здравето, но и за красотата. Спомага за бързия растеж и гъстотата на косата.

4. Хума

Още едно природно средство, което ще се превърне във ваш помощник. Хумата е не само леснодостъпна, но и евтина. За постигане на красива коса, правете веднъж седмично маска от 2 с.л. хума, 2 с.л. мед и 2 с.л. оцет. Стойте половин час с нея, след което отмийте с вода. Косата ви е мека и подхранена!

5. Отбягвайте третиране

Независимо дали сешоар, преса или боядисване, допълнителното третиране на косата ви ще я отслабва, в резултат на което ще се сдобиете със суха и накъсана коса. Избягвайте максимално използването на топлина и стилизанти.

6. Витамини

10 хитринки за красива коса

Колкото и да се стараете към красива външност, не забравяйте да се погрижите за организма си отвътре. Приемайте храни или хранителни добавки, богати на цинк, желязо, селен и Oмега 3. Без тях мисията „красива коса“ е обречена.

7. Къпане

10 хитринки за красива коса

Една хитринка, която можете да използвате при къпане, е т.нар. „температурен шок“. Измийте косата си с хладка вода, след което направете последното обливане със студена. По този начин ще затворите порите на скалпа и ще предотвратите косопад.

8. Подстригвайте косата си

10 хитринки за красива коса

Много е важно през месец-два да подстригвате нацъфтелите връхчета на косата си. В противен случай тя ще расте, но ще се къса, което няма да доведе до желаната дълга грива.

9. Маски с яйце

10 хитринки за красива коса

Яйцата са витаминозна бомба за косата ви. Правете маски с яйце, като го комбинирате с лимонов сок, мед, зехтин.

10. Пийте вода

10 хитринки за красива коса

Няма как да пропуснем пиенето на вода. За здрав организъм и красива визия, пийте поне 1.5 – 2 л вода на ден. По този начин ще се сдобиете с хидратирана коса и забързан метаболизъм.

Вмъкнете тези хитринки в дневната си рутина, бъдете постоянни и скоро ще се радвате на изящна коса, на която и Рапунцел би завидяла!

Източник: 10te.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.