268 четения

Двама апаши с 66 криминални изяви разбили и ограбили осем таксита за една нощ в старата столица

Гастрольорите Христо и Иван са в ареста, ударили са над 40 жълти коли в цялата страна

 

ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ДВАМА СПЕЦОВЕ ПО ОБИРИ НА ТАКСИТА, КОИТО В НОЩТА СРЕЩУ 3 ФЕВРУАРИ Т. Г. РАЗБИХА И ОГРАБИХА ОСЕМ ТАКСИТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, стана ясно вчера. Жълтите коли бяха паркирани на различни улици в областния град. Те бяха разбити по един и същи начин – чрез специфично строшаване на задното стъкло. Ударът подплаши шофьорите на таксита и в старата столица се заговори за „бандата на таксиджиите“. По първоначалните данни обраните коли бяха 10, но сега се е оказало, че две от тях не са разбити от заловените и оставени зад решетките гастрольори. Общата сума от обраните осем таксита възлиза на 700 лева, но се оказа, че двамата мъже са специалисти само по такива кражби в цялата страна, където са обрали над 40 жълти коли.

С ПОСТОЯННИ МЕРКИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ СА 24-годишният Христо от град Завет, известен на полицията и осъждан, с 30 криминални и съдебни регистрации. Другият е 34-годишният Иван от Сливен, с 36 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления и сочен за мозъка на обирите. И двамата са от ромски произход и са прекарали по-голямата част от живота си в затвора. Те са били спипани първо в Стара Загора, също за разбиване и кражби от паркирани таксита. После било установено, че са извършители и на обирите във Велико Търново и в други гладове на страната.

Мъжете пристигнали в старата столица с лек автомобил няколко часа преди обирите в първите дни на февруари. Обиколили стоянките с таксита и си набелязали „жертви“. В нощта срещу 3 февруари извършилите обирите събрали плячката и си тръгнали по родните места, където изхарчили парите, събрани от монетниците на шофьорите.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!