Майка засне 118 сюжета със спящата си двегодишна дъщеричка

ВЪВ ФОТОСИТЕ НА МАЙКА СИ МАЛКАТА ВАНЕСА ПРИСЪСТВА В АТРАКТИВНИ СЮЖЕТИ – ЯЗДИ КАМИЛА, ЛОВИ РИБКИ, ЗАБАВЛЯВА СЕ НА ЛЮЛКА СРЕД ЗВЕЗДИТЕ, кръжи с метлата на Баба Яга и много други екстремни преживявания. Двегодишната търновка спи, докато майка й Дияна Петрова застава зад обектива и запечатва умилителни кадри, които впоследствие споделя в социалната мрежа Инстаграм. Момиченцето има много фенове, а вече и последователи, и вдъхновява много майки да започнат да снимат и те децата си в същия стил.

Ванеса е родена на 16 ноември 2017 година в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново под грижите на д-р Ерол Максудов. Идва на бял свят с манекенски мерки, наследява красотата и чара от майка си, която в продължение на 11 години е работела като модел в най-голямата модна агенция в България.

До момента Дияна е направила на Ванеса 118 емблематични снимки. В началото й било по-лесно, защото дъщеря й спяла по няколко пъти на ден. С времето обаче това ставало по-рядко и това започнало да създава проблеми в реализирането на идеите.

ЗА ДЕКОР ДИЯНА ИЗПОЛЗВА ЧАРШАФИ, КЪРПИ, САЛФЕТКИ, ЩИПКИ ЗА ПРОСТИРАНЕ И ВСЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, които има във всяко домакинство. Проявява голяма фантазия и от известно време й отнема по два часа, докато направи перфектната снимка. Един от най-сложните кадри бил по повод последния празник – Цветница.

„Имаше много елементи по декора – люлка, цветя, дъга, облаци. Освен това Ванеса този път беше будна. Трудно бе да я накарам да стои мирно и да не разваля направените фрагменти. Тъкмо всичко е чудесно, качвам се на стълбата, за да я снимам отгоре, и тя бутва нещо. И така всичко започва отначало. Цял следобед се занимавахме с това“, разказа Дияна.

Момиченцето има фотоси и за други родни празници и по думите на майката вече разбира какво представлява снимането и дори позира. Дияна няма търпение да й направи снимки в чужбина, но засега всички опити да отидат на почивка зад граница са без успех.

„Миналата година планирахме екскурзия до Гърция. Нощувахме в София, в „Драгалевци”, и на сутринта джипът ни беше откраднат, заедно с целия багаж в него. В колата бяха дрешките на Ванеса, памперсите, столчето за хранене, количката – всичко. Тази пролет щяхме да ходим в Италия, но настана пандемия“, сподели майката.

Дияна казва, че са изкарали не особено забавно периода на карантина.

„Нямаме търпение да измислят ваксина за коронавируса. Едва тогава ще бъдем спокойни да се събираме и общуваме нормално с други хора. Тревожа се, че наесен ще има втора вълна на инфекцията и детските градини отново ще затворят. Заради болестта Ванеса изобщо не можа да отиде на ясла“, допълва Дияна.

Тя ще продължи да снима дъщеря си още дълго време, а накрая ще й направи един голям албум за спомен от детството. Освен това пази всяко списание и вестник, в което са публикували кадър на момиченцето й.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *