94 четения

Поздрав от Румен Павлов, кмет на община Стражица Илиян Маринов, председател на ОбС Стражица

Скъпи жители на община Стражица,

 

Днес празнуваме най-светлия от нашите празници – 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Той носи особен ореол. Неслучайно в нашето съзнание е заел мястото на най-истинския и най-български празник. Затова всяка година го отбелязваме с много вълнение, вяра и от сърце.

С уважение и признателност поздравяваме по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители, просветни и културни дейци! Пожелаваме им все така с любов и внимание да продължат мисията си да се грижат и образоват нашите деца, бъдещето на България!

Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желаем Ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването Ви!

Днес, ние, потомците на св. св. Кирил и Методий и техните последователи, можем да се гордеем, че сме внесли своя достоен дял за градежа на европейската цивилизация и за развитието на езиковото и културното многообразие на Обединена Европа.

Пожелаваме Ви вдъхновени мигове на съзидание и занапред, с отправен взор към нови хоризонти и светли бъднини!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Румен Павлов,

кмет на община Стражица

Илиян Маринов,

председател на ОбС Стражица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *