Туристите се завръщат, отвориха офисите на „Царевград Търнов“, „Звук и светлина” тръгва отново

Борислав Йорданов: „Акцентът ще е вътрешният туризъм, подготвяме специални предложения”

 

ТУРИСТИТЕ ПОСТЕПЕННО СЕ ЗАВРЪЩАТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ОБЩИНСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА „ЦАРЕВГРАД – ТЪРНОВ“ ОТВАРЯ НАНОВО ИНФОРМАЦИОННИТЕ СИ ОФИСИ. Започва излъчването и на аудио-визулния спектакъл „Звук и светлина“.

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ възстановява дейността си, като ще предлага и нови услуги за предстоящия туристически сезон.

„Пандемията от COVID-19 прекрати работата ни за повече от два месеца. След разхлабване на мерките туристите започват да се завръщат, макар това да става бавно. Предстоящият сезон ще е за вътрешния туризъм и затова подготвяме специални предложения, които да направят Велико Търново предпочитана и атрактивна дестинация за всички българи. Особено важно е спазването на противоепидемичните мерки, за да се опази здравето на всички жители и гости на града“, подчерта управителят на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

На този етап офисите на „Царевград Търнов“ ще работят по график: от понеделник до петък ще е отворен централният офис на ул. „Христо Ботев“ N 5 в центъра на Велико Търново, а в събота и неделя ще работи офисът на площад „Цар Асен I“ пред крепостта „Царевец”. И на двете места ще се предлагат както групови, така и индивидуални и семейни билети за всички музейни обекти, както специални пакети, които ще бъдат пуснати от 1 юни т.г.

От 23 май се възобновяват и излъчванията на аудио-визуалната програма „Царевград Търнов – звук и светлина“. На този етап, за да се избегне струпването на хора и спазване на наложените здравни мерки, спектакълът няма да може да бъде наблюдаван от площада пред крепостта „Царевец”.

Желаещите ще могат да гледат програмата „Звук и светлина“ от ВИП площадката на ул. „Никола Пиколо“ N 6 на специални преференциални цени. Площадката ще се дезинфекцира преди и след излъчване на всеки спектакъл, а зрителните места ще са на дистанция, според всички установени до момента изискванията.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *