ОбществоСвищов

В условията на извънредна ситуация Домашен социален патронаж в град Свищов предоставя „топъл обяд“ на 100 потребители

От 23.04.2020 г. Домашен социален патронаж – град Свищов предоставя „топъл обяд“ по Програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ на 100 (сто) потребители, отговарящи на едно от следните условия:

  • лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

  • уязвими лица, в т.ч. възрастни над 65 г., без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да  се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

  • лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

В община Свищов потребителите, отговарящи на условията и включени в проекта са:

  • от град Свищов – 39

  • от селата: Алеково, Александрово, Българско сливово, Деляновци, Драгомирово, Козловец, Морава, Ореш, Хаджидимитрово и Царевец по 5, с. Горна студена – 4 и село Овча могила – 7.

Приготвената храна от ДСП се доставя до дома на потребителите ежедневно /супа, основно ястие, десерт и 1 хляб в работните дни/.

Лицата ще получават топъл обяд до 11.06.2020 г.

Проектът е финансиран от Агенция за социално подпомагане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *