93 четения

Всички училища в търновската община с „Плакет на благодарността“ от ВМРО

„ПЛАКЕТ НА БЛАГОДАРНОСТТА“ ПОЛУЧИХА ВСИЧКИ 26 УЧИЛИЩА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ЧЕСТ НА 24 МАЙ – ДЕНЯ НА СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА. Отличието е на ВМРО – Велико Търново, и е за постигнати достойни резултати при провеждане на дистанционното обучение в условията на създаденото извънредно положение в България от март до май 2020 г. „Тази пролет огромната част от българските учители бяха поставени в една неестествена, екстремна ситуация, която продължи необичайно дълго време. Преподаването от присъствено и чрез пряко общуване с учениците трябваше да се пренесе в електронна, виртуална среда. Учителите успяха в срок и качествено, променяйки начина и формите на преподаване, използвайки различни платформи и програми, да не допуснат провалянето на учебната година“, коментира Евгени Коев, учител и председател на общинската организация на ВМРО във Велико Търново.

Заедно с плакетите всяко училище получава и по един брой от допълненото фототипно издание на биографичната книгата на Илия Мусаков „Доктор Васил Берон“, посветена на един от видните граждани и „строители“ на Велико Търново. Авторът е създател и пръв директор на първото класно училище в болярския град.

Книгата е част от поредицата „Библиотека Прослава“, посветена на живота и делото на редица български държавници, военни дейци и общественици със значителен принос за развитието и утвърждаването на България. Книгите от тази поредица в нашето неотдавнашно минало са достигали до всяко българско училище и са били част от всяка училищна библиотека, допълва г-н Коев, който е съставител и спомоществовател за преиздаването ѝ послучай 55-ата годишнината от създаването на ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!