РЗИ затвори четири заведения във Велико Търново заради неспазване на противоепидемичните мерки

РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАТВОРИ ЧЕТИРИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ. Служителите на ведомството установили, че във въпросните търговски обекти не се спазват задължителните противоепидемични мерки – отстояние от минимум 1,5 м между масите, носене на маски и ръкавици от персонала, дезинфекция и т.н. В резултат на констатираните нарушения експертите са издали заповеди за спиране експлоатацията на заведенията.

Здравните власти се натъкнали на нередностите по време на проверки в периода 15 – 22 май. Направени са общо 101 инспекции, като освен заповеди за затваряне на заведения служителите на РЗИ В. Търново са издали две предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки и един акт за установяване на административно нарушение.

По инициатива на Районна прокуратура – Свищов, работещите в здравното звено са извършени 26 проверки, с които са обхванати 23 обекта. В тях не са установени нередности.

ОТ РЗИ СА ИНСПЕКТИРАЛИ И ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БОЛНИЧНА И ИЗВЪНБОЛНИЧНА ПОМОЩ. Служителите са съблюдавали за това как в стационарите спазват противоепидемичните мерки, свързани с ограничение на коронавируса. В резултат на извършените 36 проверки са издадени две предписания.

Здравните власти упражняват контрол и над учебните заведения, в които тече подготовка за провеждането на изпитите от Националното външно оценяване за седми клас и държавните зрелостни изпити за абитуриентите. Училищата са получи 50 броя предписания за организацията на тестовете.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *