Четвъртокласници пяха „Върви, народе възродени“ под балкона на учителя си

 

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИЗНЕНАДАХА УЧИТЕЛЯ СИ СЪС СЕРЕНАДА В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ 24 МАЙ. Хлапетата разплакали класния си ръководител Стефан Ангелов първо с изпълнението на химна на светите братя Кирил и Методий, а след това и с рецитал на стихотворения от български автори. Тези, които не успели да се отзоват на идеята за серенада, се включили в изненадата във виртуалната класна стая.

Всички съседи на Стефан Ангелов станали свидетели на жеста, който децата и техните родители подарили на учителя. „Аз не исках да ми ръкопляскат. Не ми хареса този апел, разпространен в социалните мрежи, но тази изненада ме развълнува и ме разплака. Напълниха сърцето и душата ми учителски. Няма как да се опише с думи това, което преживях“, призна г-н Ангелов, който четири години е неотлъчно до своите деца, които той нарича „врабчета“.

Учителят признава и това, че той никога не е обяснявал нито на хлапетата си, нито на техните родители къде точно живее, затова бил изумен, когато те цъфнали под терасата му, за да пеят и да рецитират. „Обърнали са града, за да разберат къде е домът ми. После разбрах, че са обикаляли из съседните апартаменти, за да разпитват за „нашия господин“. Те така ме наричат, понякога даже името ми не използват. Накараха ме да се почувствам като във великата пиеса на Шекспир. Направиха празника ми велик!“, не крие радостта си Стефан Ангелов.

2 thoughts on “Четвъртокласници пяха „Върви, народе възродени“ под балкона на учителя си

  • 26.05.2020 в 15:01
    Permalink

    Един от най-добрите начални учители в града, а и не само… Започнал като учител в „Бачо Киро“ и е пълен антипод на начина на управление на училището, Ангелов беше „меко принуден“ да си потърси друго работно място… И той го намери, получавайки признанието на родителите и обичта на учениците. Гротеската е, че наградата на министерството получи Владо Николов, но истинската награда е за Ангелов. Изводи: оценката на министреството не е оценката на хората; едната е политическа, другата е меродавната.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *