17413 четения

Баловете във Велико Търново – на 26, 27 и 28 юни, тържественото изпращане ще е на Царевец

Ще има и награда „24 май“, както и ленти за всички отличници

НА 26, 27 И 28 ЮНИ ЩЕ БЪДАТ АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТАЗИ ГОДИНА. Заради извънредната ситуация и заради всички ограничения, които не позволиха на дванадесетокласниците да се сбогуват с училище, кметът на старата столица инж. Даниел Панов е решил да превърне тържествата на зрелостниците в царствено шоу.

Абитуриентите ни тази година са малко под 900 и училищата ще бъдат така групирани, че всяка от трите празнични вечери по червения килим да минават по около 250 – 260 ученици.

Червеният килим ще бъде опънат на площада пред Царевец, за да може дванадесетокласниците да минат по него, и то пред погледите на своите близки. След това само момчетата и момичетата ще се качат до пирамидата, където ще бъдат поздравени от инж. Даниел Панов. За да бъде комфортно на абитуриентите, пътят им от началото на хълма до пирамидата ще бъде постлан със специална настилка.

Там кметът ще връчи традиционните ленти „Отличник“ на всички абитуриенти, които завършват с отличие. Там ще получи наградата „24 май“ и най-добрият и успешен зрелостник.

За да бъде избран носителят на приза, директорите на училищата трябва до 8 юни да подготвят кандидатурите и да ги изпратят в Общината. Отличието се дава от Община Велико Търново и е левовата равностойност на 1000 евро.

Снимки: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!