Фондация „Ген. Протогеров“ дари апаратура на търновското родилно отделение

 

УСПЕШНИЯТ ФИНАЛ НА АКЦИЯТА „ТЪРНОВЦИ ЗА ТЪРНОВО“ НА ФОНДАЦИЯ „ГЕН. ПРОТОГЕРОВ“ БЕ ОЗНАМЕНУВАН С ДАРЕНИЕ НА АПАРАТУРА НА РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Във вторник представители на организацията връчиха три уреда на стойност 3000 лв. на специалистите в сектора. Средствата бяха събрани чрез рециклиране на пластмасови капачки, които фондацията събираше в последните шест месеца.

Доброволците предоставиха фетален монитор и два перфузора.

Идеята за инициативата била на Николай Любомиров, който е доброволец към фондацията.

„Хрумна ми, след като жена ми постъпи в болницата, за да роди нашето дете Никол. След това решихме да направим нещо в знак на благодарност. Споделих с други членове на фондацията и те веднага приеха присърце каузата. Благодарение на общите усилия и съвместната работа реализирахме акцията“, сподели Николай.

„Кампанията стартира в края на миналата година. Горди сме, че в търновското родилно отделение са родени най-много бебета спрямо останалите в страната за миналата година“, заяви Георги Радев, председател на фондацията.

По думите на началника на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков дарението има голямо значение, тъй като техниката в звеното непрекъснато се експлоатира и с времето се амортизира. Той изказа своите благодарности на местната организация.

В деня на дарението в отделението проплакаха три бебета.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *