Времето

Времето на 27 май, сряда

Вечерта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. През нощта облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. За В. Търново се очаква минимална температура около 9°.

В сряда съществени промени във времето не се очакват – ще има променлива до значителна облачност. Предимно около обяд и след обяд на много места ще превалява дъжд. На места ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад. Временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. За В. Търново се очаква максимална температура около 18°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност и предимно около обяд и след обяд на много места ще превали дъжд, над 2000 м – сняг. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 9°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 3°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.1° през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.4° през 1970 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 46 минути и ще залезе в 20 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *