Спорт

Ясни правилата за подновяване на футболния шампионат в елита, разделят стадионите на три зони

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемичните мерки, както и концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Основната цел е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и турнира „Купа България”. Концепцията е разработена от Българския футболен съюз и одобрена от министъра на здравеопазването.

Правилата предвиждат по 300 души максимално да бъдат допускани на мачовете от Първа лига. Както навсякъде в Европа, зрители няма да се допускат до стадионите, както и около тях.

Обособяват се три зони – вътрешна, трибуни и външна част. В първата ще са футболисти, резерви, треньори, съдии, момчета за връщане на топките и охрана. Във втората е медийната зона, ложата и позициите за телевизионните камери, а в третата извън стадиона – паркингът, където ще бъдат охраната, техническите лица и телевизионната техника. Максималният брой на хората във всяка зона не трябва да превишава 100, като е забранено придвижването от една зона в друга.

Представители на медиите също няма да се допускат на мачовете с изключение на лицензираните носители на права за излъчването на двубоите. На стадиона ще влизат само трима фотографи, които ще бъдат определяни и акредитирани от клуба домакин.

Отборите ще излизат без придружаващи деца и талисмани, без ръкостискания и поздрави, без строявания и отборни снимки. Играчите ще се прибират един по един, на шахматен принцип и трябва максимално кратко време да престояват в съблекалните. След мачовете пресконференции няма да има, освен на лицензираните телевизии, които предават мачовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *