За два месеца направиха асфалтиран път на улица в кв. „Картала”

ЗА ДВА МЕСЕЦА ПОСТРОИХА АСФАЛТИРАН ПЪТ ОТ СЕВЕРНАТА СТРАНА НА УЛ. „КАМЕН ЗИДАРОВ” В ТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „КАРТАЛА”. На това място над 30 години имаше черен път, насипван от живеещи с лични средства и с подръчни материали. Участъкът е с дължина над 300 метра и е сред междублоковите улици, обещани от кмета инж. Даниел Панов още миналата пролет. Строителството на пътя между улиците „Камен Зидаров” и „Александър Бурмов” стартира на 17 март. Управата реагира на притесненията на обитателите за нивелация на улицата заради тръби на газта и за проблема със стигане до гаражите на жилищните кооперации.

В ПЕТЪК ПО ВРЕМЕ НА ПОЛАГАНЕ НА ВТОРАТА АСФАЛТОВА НАСТИЛКА БЯХА НАСИПАНИ И ПОДХОДИТЕ КЪМ ГАРАЖИТЕ, а малка машина специално валираше пясъчната настилка. По време на строежа на новата и дълго чакана улица бяха поставени шахти за оптичните кабели на всички оператори и запазени при възможност дървета и градинки, правени от жителите на района. Трудното ремонтиране на въпросния път бе свързано с липсата на актуален план. Строителите от „Пътни строежи” и служителите от Общината работеха по план отпреди 40 години, когато е започнато строителство по стопански начин в този квартал на Велико Търново. Независимо от вдигането на нови четириетажни блокове на гола поляна тогавашната местна власт не е предвидила пътища между кооперациите. Заради недомислията много хора нямаха достъп до входа на блока си поради липса на път.

Тази отсечка е част от асфалтирането и направата на общо шест улици в кв. „Картала” за около 2 млн. лв. от строителната програма на Общината.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *