5260 четения

Момченце е с пет шева след игра на изгнила пързалка в Горна Оряховица

Родители настояват опасното съоръжение да бъде демонтирано, за да не пострадат и други деца

 

ЖЕЛЯЗО ОТ РЪЖДЯСАЛА И ИЗГНИЛА ПЪРЗАЛКА СЕ ЗАБИ В КОЛЯНОТО НА 9-ГОДИШНО МОМЧЕНЦЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Инцидентът е от понеделник следобед, когато хлапето играело на площадката в парка „Никола Петров“ заедно с по-голямата си сестра. На помощ се притекла случайно минаваща жена, която притискала раната в опит да спре кръвотечението. През това време момичето извикало родителите си, които в злополучния момент били вкъщи. Апартаментът им се намира на метри от инцидента. Семейството завело сина си в Спешното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където обработили раната и дежурният хирург направил пет шева на коляното.

„Синът ми е много изплашен след случилото се. Може да ходи, но трудно. Страхува се да излезе. Мисля, че се е разминал с нещо далеч по-сериозно – защото това желязо можеше да го прободе в корема примерно или в гърдите. Не искам дори да си представям тези сюжети“, заяви майката на детето Нели Петрова, която работи като учителка в детска градина в Горна Оряховица.

Тя подчерта, че в момента момченцето е с голям оток на крака и се налага периодично да ходи на медицински превръзки и промивки.

ЖЕНАТА СПОДЕЛЯ, ЧЕ СЪОРЪЖЕНИЯТА НА ВЪПРОСНАТА ПЛОЩАДКА НЕ СА РЕМОНТИРАНИ ИЛИ ПОДМЕНЯНИ ОТ 15 ГОДИНИ. Въпреки това децата, живеещи в близост, всекидневно играят на тях, защото няма други в района.

По думите й злополучната пързалка е изгнила от всички страни. Люлката също е силно амортизирана, обаче никой не следи за изправността им. Във вторник Нели подала жалба в Общината с надеждата, че местната власт ще вземе мерки.

„Не искам да съдя Общината. Настоявам просто съоръженията да бъдат демонтирани. На площадката може да се случат фатални инциденти заради безхаберието на администрацията и служителите, които трябва да следят за опасни площадки. Знам, че вероятно бюджетът не позволява поставянето на нови съоръжения, но нека поне бъдат премахнати опасните. Не искам други родители да преживяват това, което преживяхме ние“, подчерта жената.

Нели очаква отговор на жалбата си до 30 дни.

Детската учителка припомня, че това е вторият инцидент в Горна Оряховица, свързан с неосъществен контрол над общинско имущество, при който има пострадал малчуган. През лятото на 2018 година стар шкаф падна върху момиченце в забавачката „Бодра смяна“, вследствие на което детето получи множество лицево-челюстни травми.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!