Горещи новиниКримиПавликени

Гръмнали с ловна пушка пет камери за наблюдение на къща

ПЕТ КАМЕРИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НА КЪЩА В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ДИМЧА СА БИЛИ ПРОСТРЕЛЯНИ С ЛОВНА ПУШКА В НОЩТА СРЕЩУ 26 МАЙ, научи „ Борба”. Имотът е собственост на млад мъж, който не е от селото, но държи хранителен магазин под наем там. Освен въпросната къща в центъра 37-годишният предприемач имал и други имоти. Той бил и съдържател на кафене в Павликени и на още един хранителен магазин във Върбовка.

Въпросната къща е една от най-големите и красиви и в архитектурно отношение имоти в павликенското село, разказват местни жители. Преди няколко месеца обаче тя била запалена при умишлен пожар и вероятно от завист към бизнесмена, който бил ротарианец и дарител за много инициативи. След пожара собственикът възстановил покрива и сложил седем камери за видеонаблюдение, пет от които сега са били гръмнати и унищожени.

Другият имот е сграда в центъра на селото с малко по-дълга история, в която мъжът смятал да мести магазина си.

През социализма на първия етаж имало голям магазин за хранителни и битови стоки, а на втория се помещавали сладкарница и работническа столова. По вандалския акт с гръмнатите камери работи полицията в Павликени, която търси извършителя по записи от двете оцелели камери на имота.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *