Трите спасени от огнен ад хлапета от старата столица оставени на произвола на съдбата

 

 

Причината за пожара е неизвестна, майката и бащата открити от полицията след трагедията

 

Пожарникари от Велико Търново са спасили три деца от явна смърт в горящ апартамент. Около 16 часа в сряда избухнала огнена стихия в общинско жилище на шестия етаж в блок на ул. „Бяла Бона“ в квартал „Чолаковци“. Съседи подали сигнал на телефон 112, че в апартамента бушува пожар и от терасата се вият огромни пламъци.

След минути на място пристигнали огнеборци, които успели бързо да влязат в жилището и да изведат невредими три деца – на 5, 8 и 10 години. На помощ се притекли и медици от Спешна помощ. В злополучния следобед малчуганите били сами и в две отделни стаи гледали телевизия. Когато огънят избухнал, хлапетата излезли на терасата и благодарение на това са останали живи. Огнеборците успели да влязат през заключената врата на жилището и да ги изведат.Те са настанени в болница за наблюдение и без опасност за живота. Заедно с момченцето на 5 г. и двете братчета в педиатричното отделение е и тяхната майка.

Със случая се занимава Детска педагогическа стая и социалните служби. Не само във фаталния ден децата били оставяни без надзор. Полицията успяла да намери майката и бащата късно в сряда, а пред разследващите двамата се изпокарали кой е виновен хлапетата да бъдат оставени сами.

Причината за огнената стихия не е известна на този етап от разследването. Температурата обаче стигнала до 500 – 600 градуса и от това са изгорели стените и дори таванът на апартамента. Изгоряла е и цялата покъщнина заедно с бяла и черна техника.

Според съседи трите деца често са били оставяни сами от майка си, която излизала сутрин рано и се прибирала нощем. Бащата комшиите пък виждали доста рядко и според тях го нямало в жилището от доста време. На местопроизшествието се извършват още огледи, които трябва да установят причините за възникването на пожара.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Кадри: Даниела Мочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *