Горещи новиниСпорт

В „Етър ВТ“ чисти от COVID-19

Футболистите и треньорите в представителния тим на „Етър ВТ“ не са се срещали с коронавируса. Това стана ясно след кръвните тестове, които бяха направени на състезатели и спортно-техническото ръководство във вторник. Изследванията не показаха наличие на антитела, което означава че играчите и треньорите на са прекарали вируса. Тестовете бяха задължителни заради вчерашната контролна среща с „Берое“ (Стара Загора). Напълно здрав е и Дино Мартинович. Словенецът изкара 14-дневна карантина след завръщането си във В. Търново. Във вторник той мина PSR тест, дал отрицателен резултат. Вчера халфът направи физически тест на терена на стадион „Ивайло“, от днес ще се присъедини към колективните тренировки на отбора.

До подновяването на шампионата на 5 юни отборите вече имат право да тренират в пълен състав и да играят контролни срещи.

Междувременно младият защитник Юлиян Райков получи шанс да тренира с първия отбор на „Етър ВТ“. Роденият на 3 февруари 2002 година бранител игра през есента за дублиращия тим на „виолетовите“ под ръководството на Марин Стефанов. Висок е 183 сантиметра и тежи 73 килограма. От школата на великотърновския клуб част от първия отбор са още Стелиян Добрев и Кольо Станев, а от дублиращия тим – Димитър Байдаков и Димитър Цонев.

Друг талант от школата Борислав Марков, който също тренираше с първия състав, временно е извън заниманията заради здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *