2193 четения

Каракачанска овчарка едва не откъсна ръката на стопанина си

КАРАКАЧАНСКА ОВЧАРКА НАПАДНА СОБСТВЕНИКА СИ И ЗА МАЛКО ДА МУ ОТКЪСНЕ РЪКАТА, НАУЧА „БОРБА“. Инцидентът е отпреди седмица, а веднага след това мъжът е приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и до вчера все още се възстановяваше в Старата болница.

Стопанинът на животното е с тежки травми по дясната ръка и вече е преживял няколко хирургични интервенции. За една от тях дори се наложило да му бъде поставена пълна упойка. Положените усилия на лекарите дали резултат и към момента няма опасност от ампутация на крайника. Въпреки това мъжът ще остане още няколко дни под медицинско наблюдение поради риск от възпаление.

Не е ясно какво е провокирало агресия у четириногото, тъй като стопанинът му се грижи за него от години.

Местен ветеринар обясни, че каракачанската овчарка спада към породите кучета, отглеждани за пазачи, и психологията им е по-различна. По думите му всеки един жест на любов, като прегръдка и погалване, кучето възприема като заплаха и това отключва агресивните му прояви.

Преди три месеца лекарите в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ отново оказваха помощ на пациент след ухапване от куче. Тогава пострадала бе млада майка, станала жертва на улично псе.

Преди точно една година отново домашно куче нападна собственичката си, докато го целувала. В резултат на захапването стопанката бе с разкъсана долна устна, почти напълно откъсната от челюстта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!