Огнеборци спасиха три деца от горящ апартамент във Велико Търново

Пожарникари от Велико Търново са спасили три деца от явна смърт в горящ апартамент. Около 16:30 часа в сряда избухнала огнена стихия в общинско жилище на шестия етаж в блок на ул. „Бяла Бона“ в квартал „Чолаковци“. Съседи подали сигнал на телефон 112, че в апартамента бушува пожар и от терасата се вият огромни пламъци.

След минути на място пристигнали огнеборци, които успели бързо да влязат в жилището и да изведат невредими три деца – на 5, 8 и 10 години. На помощ се притекли и медици от Спешна помощ. В злополучния следобед малчуганите били сами и в две отделни стаи гледали телевизия.

Тепърва ще се изяснява къде са били родителите им в този момент. На местопроизшествието се извършват огледи, които трябва да установят причините за възникването на пожара. Децата не са пострадали, но пламъците са нанесли сериозни поражения на апартамента и покъщнината. Съседи светкавично побързаха да качат клип за случая в социалните мрежи и да благодарят на огнеборците и спешните медици за реакцията по спасяване на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.