2597 четения

След двегодишна битка общински съветник издейства ремонт на търновска улица

ЖИВУЩИ НА „УЛИЦАТА ПРИЗРАК“, КАКТО НАРИЧАТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА „АЛЕКСАНДЪР БУРМОВ“, имаха години наред епистоларно общуване с местната власт. Повече от четвърт век отсечката, на която са домовете им, съществува само на документи, няма нито настилка, нито осветление, нито съдове за смет и отводняване, а до над 100 имота, разположени по нейното протежение, се стигаше допреди няколко дни само по черен път, издълбан в пръстта. Със собствени средства хората си осигуряваха сами зимното почистване и регулярно плащаха на багер, за да подравнява черния път, който е единствената им алтернатива за минаване.

За направата на „Александър Бурмов“, която се намира в северната зона на старата столица и само на 2 км от централната му част, от две години насам в местния парламент се бореше съветникът Валерия Дончева. С гордост тя вече посочва, че отсечката е за пример.

ПЪРВИТЕ БЛОКОВЕ НА УЛ. „АЛЕКСАНДЪР БУРМОВ” СА ПОСТРОЕНИ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1992 ГОДИНА, но едва през 2020 г. обитателите им дочакаха асфалтиране. Вече се радват и на осветление, джобове за паркиране, съдове за смет и други нормални за XXI век придобивки, а случаят е показателен за силата на гражданското общество и ролята на общинските съветници, за които гласуваме на изборите.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “След двегодишна битка общински съветник издейства ремонт на търновска улица

  • 27.05.2020 в 14:08
    Permalink

    Вярвам само на очите си, а тази сутрин улицата ни беше както и вчера, както и преди 20 години! Скоро ще трябва да се минава с танк! Елате да снимате улица „Бурмов“ от №30 на север, и тогава пишете!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!