44 четения

Федерацията по лека атлетика с нов спортен календар, многобойците стартират на 4 юли

Българската федерация по лека атлетика публикува нов вариант за спортен календар за летния сезон на 2020 година на страницата си в интернет.

Според проекта шампионатите трябва да стартират от 4 юли и продължават до 27 септември. Първи са националните шампионати по многобой за мъже и жени, юноши и девойки под 18 г., юноши и девойки под 20 г. и момичета и момчета под 16 г.

През юли са първенствата по лека атлетика в различните възрастови групи, като на 11-и и 12-и са момчетата и момичетата под 16 години, на 18-и и 19-и стартират юноши и девойки под 18 г., а на 25-и и 26-и – тези под 20 години.

Националният шампионат за мъже и жени остава на 8 – 9 август, когато всички атлетически федерации ще проведат шампионатите си по целия свят.

В началото на май бяха разрешени тренировки с групи до 10 души на открито, а в средата на месеца бяха отворени фитнес центровете.

“Посочените състезания ще се проведат, при условие че отпадне забраната за провеждане на спортни състезания, наложена от компетентните институции!“, съобщават от федерацията.

Междувременно пет спортни клуба изпратиха отворено писмо до премиера, здравния министър и ръководството на Националния оперативен щаб с искане да бъдат разрешени състезанията на открито.

Организаторите изтъкват, че участниците не контактуват както помежду си, нямат досег със спортни уреди (както във фитнес залите), освен това не са в рисковите за коронавируса групи. Предвидените мерки са: инструктаж на състезателите да не контактуват помежду си, състезанията да се провеждат без подкрепителни пунктове, а на участниците да бъдат въведени индивидуални стартови пакети и консумативи. Писмото е подписано от СК “Бегач”, СК “Зелена стъпка”, СК “Ай рън”, RaceTiming BG и РънБГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!