Над 3 хиляди туристи посетили Велико Търново само за уикенда

3011 ТУРИСТИ СА ПОСЕТИЛИ ОБЕКТИТЕ И ЕКСПОЗИЦИИТЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО в трите празнични дни около 24 май.

Царевец остава най-посещаваният обект и според статистиката на музея до Патриаршията са се качили 2050 души в дните от 23 до 25 май. 460 са били децата и учениците, 125 – студентите, а 1464 – възрастните посетители. 40 от тях са чужденци.

203-ма са разгледали църквата „Св. 40 мъченици“, 166 са туристите, преминали през Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, 119 са се качили на крепостта „Трапезица”, а в църквата „Св. св. Петър и Павел“ са влезли 71 посетители.

130 са избрали Арбанаси и музейните обекти в атрактивното селище. Най-много от туристите са се отбили в църквата „Рождество Христово“.

195 са отишли в Археологическия резерват „Никополис ад Иструм“, където Димитър и Анна Спасови от Свищов продължават да представят облеклото, снаряжението, занаятите и бита от времето на ранен и по-късен Рим. Двамата възстановчици на историята ще бъдат на обекта всяка събота и неделя и демонстрациите им са напълно безплатни за посетителите на Никополис ад Иструм.

 

One thought on “Над 3 хиляди туристи посетили Велико Търново само за уикенда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *