239 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 29 май 2020 г. – 04 юни 2020 г.

В петък, преди обяд, ще има променлива до значителна облачност. Около обяд и след обяд ще се развива купестодъждовна облачност и на много места ще превалява дъжд. На места ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

В събота, неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност и около обяд и след обяд, предимно над полупланинските райони, ще превалява дъжд. На места ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Очаква се постепенно затопляне. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

Във вторник ще преобладава време със значителна облачност и на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Временно усилване на вятъра се очаква по гръмотевичните облаци. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°.

В сряда и четвъртък, преди обяд и около обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на места, предимно над полупланинските райони, ще превали дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще преобладава време със значителна облачност и предимно около обяд и след обяд на много места ще превали дъжд, над 2000 м – сняг. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и предимно около обяд и след обяд на много места ще превали дъжд, над 2000 м – сняг. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 2200 м –от сняг. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 13°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност и предимно след обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 14° и 16°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!