1195 четения

Топ гримьорът Ива Петкова разкрива последните тенденции в гримирането

Най-голямата грешка, която се допуска в макиажа, е разликата лице – врат – деколте

 

СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ВСЕ ПАК ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОТПРАЗНУВАТ ПОДОБАВАЩО АБИТУРИЕНТСКИЯ СИ БАЛ, подготовката за големия ден отново започна с пълна сила. Ключов елемент във визията на всяка млада жена е макиажът. Топ гримьорката във Велико Търново Ива Петкова сподели какви са актуалните тенденции в грима за празничната вечер, посветена на завършването на училище. По думите й цената на професионалния макиаж за бала варира от 20 до 200 лв. и най-важното е, след като абитуриентките напуснат салона, да запазят индивидуалността си и да бъдат по-красиви на живо, отколкото на снимки.

„Тази година тенденцията в гримовете е още по-интересна от миналата. Отново обаче се застъпват блясъците, цветовете и очната линия, но в различна хармония. Блясъкът не е така категорично наситен, а фин, разпръснат като прах, който да допълни визията и евентуално акцента във визията на абитуриентката. Цветовете са според вкуса, тоалета и бижутата”, обясни Ива.

Част от техниките на Ива

Тя уточни, че очната линия е извън класиката си и вече е модерно да е доста по-дръзка и смела, с интересни форми. В този си вид набира популярност от близо десет месеца насам. Много от световноизвестните жени наблягат на нея и категорично се е превърнала в хит.

„Силният контур отдавна не е на мода, защото той състарява лицето. Започна да се завръща ружът и освежаването на лицето, така че то да изглежда озарено и естетически красиво”, увери гримьорката.

По отношение на нюансите за устни тя е категорична, че изборът е индивидуален. Телесните цветове са винаги на мода, а червеното червило е класика.

МАЛЦИНА СА ЖЕЛАЕЩИТЕ, КОИТО ИЗБИРАТ ЗА ГОЛЕМИЯ ДЕН Т. НАР. НЮД ГРИМ.

Ива сподели, че най-голямата грешка, която се допуска в макиажа, е разлика лице – врат – деколте.

„Излишно количество фондьотен и недобре нанесен контур на лицето, тип „диадема на челото”, правят гротесков вид, вместо красив. Като добавим и белеенето под очите, крайният вид изобщо не е привлекателен. Такива „техники” не са уместни за млади и нежни лица”, заяви тя.

Специалистката подчерта, че е хубаво момичетата да преминат пробен грим. По този начин клиентките и самият гримьор ще са спокойни и няма да има изненади в направата на желаната визия.

Ива обясни, че абитуриентският грим е официален и трябва да бъде изработен така, че да е издръжлив на емоции и метеорологичните особености на времето. За целта се използват висококачествени козметични продукти, вследствие на което цената на макиажа напълно обосновано достига такива стойности.

„Моите клиентки ми споделят, че гримът й е издържал не часове, а дори дни. Разбира се, животът не е вечен, какво да очакваме от грима. За да се удължи времето му, е хубаво дамите да имат у себе си матираща пудра и червило”, съветва тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!