585 четения

21 ветерани от областта получиха юбилейни медали

21 ВЕТЕРАНИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ПОЛУЧИХА ЮБИЛЕЙНИ МЕДАЛИ ПО ПОВОД 75 Г. ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. Отличията на всички тях, или на техни близки, връчи зам.областният управител Ивета Кабакчиева.
„Уникални са такива срещи. Да се докосна до тези хора, сражавали се на фронта под знамето на страната ни и рискували живота си в името на България, беше много вълнуващо за мен. Вълнението в очите им, пълни със сълзи, трепетът на ръцете им, докато вземат отличието си, емоционалните им разкази за бойното поле, благодарността на близките им за вниманието, което са получили, няма как да се пресъздаде думи“, коментира Ивета Кабакчиева. И призна още, че е много благодарна на  целия екип на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” към Министерството на отбраната и нейния директор Иво Антонов, за възможността да участва в тази инициатива.
Съдействие в реализацията на всички срещи са оказали и Съюзът на ветераните от войните, кметовете и местните администрации, благодарение на които е била създадена и по-тържествена обстановка за българските войници, достигнали преклонна възраст.
Четирима от ветераните Димитър Зашев, Симеон Кудинов, Ангел Николов, Милчо Василев, през тази година навършват столетие. Най-възрастният Драган Златев от Златарица вече е на 101 години. На 97 е най-младият и той е Боян Симеонов от село Морава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *