Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

50 от „веломафията“ обикаляха старата столица с колела въпреки дъжда

ТРАДИЦИОННОТО СЪБИТИЕ „ВЕЛОМАФИЯ“ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРУПА ЗА ЗДРАВЕ И СПОРТ В ОБЛАСТТА TURNOVORUNS СЕ ПРОВЕДЕ ПО ОБИЧАЙНИЯ СИ ГРАФИК – в последния петък на месеца. Дъждовното време не уплаши колоездачите, които въртяха педалите в пороя. Близо 50 души участваха в акцията, призовавайки за повече хора, избиращи алтернативния начин на придвижване в града.

Сборният пункт на групата бе паркът в квартал „Бузлуджа“, където под ескорта на полицията множеството премина по бул. „Никола Габровски“ и централните улици на града до крепостта „Царевец“.

Във велосипедната обиколка се включиха много деца, двойки, млади хора, цели семейства и дори чужденци. Начело на ентусиастите бе неуморният Калин Василев, създател на TurnovoRuns.

“Заради лошото време имах 25 обаждания от хора, които питаха дали ще се проведе веломафията. Ние обаче сме подготвени с дъждобрани, а на децата раздадох и светлоотразителни жилетки“, заяви той.

Следващата инициатива на групата ще бъде Седмица на йогата. В момента се уточняват инструкторите, които ще водят безплатни тренировки, и местата, на които ще се провеждат занятията.

TurnovoRuns не спира да генерира идеи за разнообразяване на живота в старата столица и само преди две седмици проведе кино под звездите.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “50 от „веломафията“ обикаляха старата столица с колела въпреки дъжда

  • 01.06.2020 в 0:42
    Permalink

    Браво, помогнете Присовската гора да се превърне във вело алея , а не да я изсичат тихомълком. Зеленината около града трябва да се увеличава, а не намалява. Благодаря.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *