Горещи новиниСпорт

Петко Петков: „В криза сме, нo е пресилено да се говори за „разпад” и сътресения“

СТАРШИ ТРЕНЬОРЪТ НА „ЕТЪР ВТ“ ПЕТКО ПЕТКОВ КОМЕНТИРА ПРЕД МЕДИИТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ОТБОРА В СРЕЩАТА С „ЧЕРНО МОРЕ“ И СИТУАЦИЯТА В КЛУБА. Напускането на защитника Александър Дюлгеров и информациите за оттеглянето на Александър Нанков, член на Управителния съвет, нажежиха страстите около великотърновци в края на миналата седмица.

„Ясно е, че още не сме готови за първенството, три седмици е много малък период и доста неща трябва да свършим, но в тази ситуация са и всички останали отбори. Днес беше много полезен мач за нас. Доволен съм от динамиката и скоростта – доближи се до официалните срещи, което ще ни помогне за подготовката.

Доволен съм от контролите. Футболистите се стараят, дават максимума, което е най-важното. Правим много промени, има доста неща, които трябва да се напасват в отбора, но смятам, че постепенно ще подобряваме играта си.

Малко е пресилено заради един футболист да говорим за разпад и сътресения. Както виждате, във Варна сме с автобус, не сме дошли пеша… След като даден футболист е подал документи за разтрогване, е ясно, че има нещо, което е забавено. Не е сигурно дали ще си разтрогне договора, нещата не са изяснени. Не съм юрист и не искам да взимам страна по въпроса. Ще ви излъжа, ако кажа, че всичко е наред финансово – ясно е, в криза сме. Нека да дадем възможност на ръководството да се справи със ситуацията.

„Етър” е клуб с традиции и съм сигурен, че във В. Търново ще се играе футбол. „Етър” ще има достойна позиция в шампионата. В момента ние оцеляваме, ситуацията е такава, че ние искаме да останем в групата“, коментира Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *