Горещи новиниСпорт

Футболисти и треньори на „Етър ВТ“ се отказаха от заплата, за да подпомогнат клуба

„Виолетовите“: „Всички сме единни, продължаваме да се влагаме стопроцентово”

 

ИГРАЧИТЕ НА „ЕТЪР” РЕШИХА ЕДИНОДУШНО ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПО ЕДНО МЕСЕЧНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ КАТО ЖЕСТ КЪМ ТРУДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, В КОЕТО СЕ НАМИРА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ КЛУБ.

„Футболистите решихме да помогнем на клуба в тази тежка ситуация, като се откажем от една заплата в името на това „Етър” да просъществува. Защото ситуацията наистина е тежка, както за цяла България, така и за нашия клуб, и се надяваме ръководството да застане също до нас и да го оцени. Топката е в техните ръце и крака, защото наистина има неща, които не са гладки. Надяваме се всичко да се изчисти, защото ни предстоят доста тежки мачове. Всички сме единни, всички сме професионалисти и искаме „Етър” да оцелее в тези тежки времена. Ние правим каквото трябва, топката е в полето на ръководството”, заяви един от капитаните на тима Христо Иванов, като уточни, че говори от името на целия отбор.

Вратарят бе категоричен, че футболистите ще продължат да се влагат стопроцентово и занапред. „Всеки, който е бил на тренировките и контролите, е видял как се влагат всички. 15 – 20 минути преди началото на заниманията вече сме тук и сме показали, че имаме желание да тренираме. Всеки един от съотборниците може да потвърди думите ми. Предстоящите мачове са трудни и затова отборът трябва да бъде сплотен, както сме в момента. Но като казвам отбор, имам предвид абсолютно всички, които са под името „Етър”, добави Христо Иванов.

ТРЕНЬОРИТЕ НА ЕТЪРЦИ ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПИХА РЕШЕНИЕТО НА ИГРАЧИТЕ И СЪЩО ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ЕДНО МЕСЕЧНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.

„Етър” се намира в затруднено положение, но искам да кажа, че имам на разположение футболисти, които са истински мъже. С този жест те показват, че обичат отбора си и наистина искат „Етър” да продължи да играе в елита. Много хора не си дават сметка какво е да си професионален футболист, всеки брои парите им, но тези момчета имат семейства, полагат огромни усилия на терена и парите, които изкарват, са честни и с много труд. Затова – поклон към техния жест и дано всички заедно успеем да спасим „Етър”, коментира старши треньорът Петко Петков.

„Треньорите подкрепяме тяхното решение и на свой ред също се отказваме от по една заплата. Това е лично решение на всеки един от нас и е жест не само към клуба, но и към хората от Велико Търново”, добави наставникът на етърци.

Петко ПАВЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *