56 четения

Инж. Пламен Чернев се включи в онлайн среща по международен проект

Кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев участва в онлайн среща по международния проект EU-IN „Европейско включване чрез междукултурен диалог“, в който Общината е водещ партньор, заедно с Fattoria Pugliese Diffusa Associazione Culturale от италианска страна. Това е втората среща по проекта, а домакин трябваше на бъде Румъния. Заради световната пандемия обаче събитието се проведе онлайн.

„EU-IN Европейското включване чрез междукултурен диалог“ е мрежа от организации и градове, работещи за приобщаване на гражданите в неравностойно положение, особено бежанци, търсещи убежище, роми и други мигранти. Той произтича от убеждението, че междукултурният диалог може да помогне в борбата със стигматизацията на мигрантите и малцинствените групи и в същото време може да допринесе за създаването на по-приобщаваща общност на ЕС.

По време на онлайн срещата бяха обсъдени бъдещи инициативи и бяха направени две презентации. Заключителната среща по проекта ще бъде в Сухиндол през септември 2021 година. В проекта участват 12 партньори от 7 държави в ЕС, както и Македония.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!