Спорт

Петима рефери от Велико Търново покриха физическия тест, готови са за мачовете в елита

Елитните рефери с лекота покриха физическия тест във Велико Търново и са готови за мачовете от Първа лига. В събота 21 футболни съдии, сред които ръководещи и асистенти в ранглистата на efbet Лига и такива със звездички в тази на Втора лига, бягаха на стадион „Ивайло“. Арбитрите бяха от градове от Северна България, без София. От старата столица в теста се включиха ръководещият съдия Георги Давидов, международният асистент Георги Дойнов, асистентите в Първа лига Илиян Капарашев и Милен Арабаджиев и Георги Гинчев, който е водач на ранглистата на Втора лига.

Футболните рефери, които ръководят срещи в елита, са здрави, направили са задължителните PCR тестове и пробите им за коронавирус са отрицателни, съобщи шефът на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков, който бе в старата столица за теста.

На този етап двама елитни рефери отпадат от ранглистата за мачовете до края на сезона. Това са ръководещият съдия Стефан Апостолов и асистент-съдията Неделчо Гаджалов. Двамата лекуват травми още от началото на пролетния полусезон.

Направените вече наряди за 25-ия кръг в Първа лига, който трябваше да е през март, остава в сила. Това означава, че мачът „Локомотив” (Пловдив) – „Етър ВТ”, с който на 5 юни се подновява първенството, ще бъде ръководен от Волен Чинков с асистенти Димитър Русев и Димитър Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *