Крими

Полицията разкри три престъпления за броени часове

Полицията разкри три престъпления в областта за броени часове. За едно от тях – грабеж на 255 лева, извършителят е оставен зад решетките от прокуратурата. 40-годишният М. Щ. от Писарево е осъждан до момента 11 пъти. Миналата седмица той нападнал пред дома му 68-годишен в Горна Оряховица. Издърпал парите от джоба на ризата му и избягал. Рецидивистът е задържан още същия ден, но се оказало, че отдавна не живее на посочения от него постоянен адрес. Заради това прокуратурата иска от съда да остане постоянно зад решетките.

Пак на 27 май в полицейското управление във В. Търново е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Алфа Ромео” от ул. „Охрид” в областния град. След предприети незабавни издирвателни мероприятия още същия ден возилото е установено изоставено на ул. „Магистрална”. В хода на разследването криминалистите стигнали до извършителя – 23-годишен от с. Добри дял, известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

Районна прокуратура във В. Търново задържа за 72 часа друг 32-годишен мъж. Той е обвинен в кражба на велосипед от междуетажна площадка на жилищен блок в областния град. Минути след получаването на сигнала в сряда полицейските служители стигнали и до извършителя на деянието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *