Спорт

Шахматен турнир организират „Асеневци“ в чест на 1 юни

Шахматен турнир с отбори от цял свят организира великотърновският клуб „Асеневци” по повод Деня на детето. Надпреварата ще се проведе днес в най-популярния шахматен сайт lihess.ogr по система „Арена”, както се играят повечето онлайн турнири. Децата ще мерят сили в общ турнир помежду си, като системата ще им дава съперници само от другите отбори. Надпреварата ще бъде с продължителност 120 минути, след което ще се направи крайно индивидуално класиране. От него ще се вземат най-добрите шест представяния от всеки клуб и спрямо тях ще бъде излъчен отборен победител.

Турнирът бе обявен преди седмица, а вече записаните отбори надвишават допустимата бройка, която е разрешена в сайта. За да подсигурят участие на всички желаещи отбори, организаторите решиха да направят втори паралелен турнир по същата система. А след определянето на победителите от двете състезания ще се изиграе финален мач, в който участие ще вземат двата шампиона и двата отбора на домакините: ШК „Асеневци” и Jordania-Sweedish Academy, които осъществяват връзката с арабския свят.

Към момента има записани над 15 отбора от Сирия, Йордания, Франция, Румъния, Швеция, Македония, Сърбия, България, Турция и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *