1771 четения

Пенсионерка в имотна измама с плодородни ниви за четвърт милион

68-годишната свищовлийка Анелия Танчева вече е осъдена на три години затвор за измама

 

СКАНДАЛНАТА БРОКЕРКА ОТ СВИЩОВ АНЕЛИЯ ТАНЧЕВА Е ОБВИНЕНА В ПОРЕДНА ДАЛАВЕРА СЪС ЗЕМИ НА СТОЙНОСТ 58 000 ЛЕВА, съобщи полицията. Този път 68-годишната госпожица е измамила мъж и жена от Велико Търново. Тя успява да ги заблуди, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Караисен и Хаджидимитрово. Идеята била да подбере продаващи се такива ниви и след одобрението на двамата да ги купи от тяхно име и за тяхна сметка и след това да им предаде документите за собственост. Брокерката обаче измамила хората и им причинила вреда в размер на над 58 000 лв., сочат следствени данни. Тя вече е привлечена като обвиняема за поредната си измамна схема от прокуратурата във Велико Търново, научи „Борба”.

Брокерката Анелия Танчева в момента е в затвора за три години и ще плаща 233 735 лв. за измами със земи на свищовлии. Тя бе пратена в Сливенския затвор през февруари на 2019 г. и след разследване на „Борба” за нейните измами няколко месеца по-рано. Заради последното й престъпление с 58 000 лева тя е изведена от затвора и ще дава обяснения в старата столица, уточниха от държавното обвинение.

ПЕНСИОНЕРКАТА БЕ ОСЪДЕНА НА ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ПРИ ОБЩ РЕЖИМ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ВРЕДИ ОТ 233 735 ЛВ. НА СВИЩОВСКОТО ДРУЖЕСТВО „ЕНТЕК“ ООД. Сумата бе намалена с няколко хиляди лева, защото окръжните магистрати я оправдаха по две от обвиненията, които бяха свързани с два имота на свищовска фирма.

ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ТАНЧЕВА, която през есента на 2018 г. получи поредната си условна присъда от съда в Свищов. Анелия Танчева бе осъдена на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок за нанесени вреди от измами със земи за 313 319 лв. Като управител на фирма „Терра 2777” ЕООД брокерката мамила четири години – до 2015 г., бизнесмен, семейство лекари и още двама души, сред които и столичанин. Тя обещавала сделки със земи срещу тлъсти комисиони, но после реални продажби или покупки нямало.

Танчева бе осъждана към този момент пет пъти от 2000 до 2007 година за подобни машинации. Въпреки това на 3 октомври 2018 г. Свищовският районен съд я пожалва с поредна условна присъда. Танчева бе арестувана след разследване на „Борба“ по темата от 9 октомври 2018 г. Анелия Танчева бе обвинена по същото време и в измама със 117 дка ниви по жалба на Емилия Трифонова от Ресен за над 6000 лв., след като вече получи три години решетки. Сега случаят с нивите за 58 000 лв. е поредното дело, което лъсва след години разследване.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!