296 четения

Д-р Йорданка Томова е новият президент на Зонта клуб – Велико Търново

ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ ГОДИНИ ЗОНТА КЛУБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЩЕ БЪДЕ РЪКОВОДЕН ОТ Д-Р ЙОРДАНКА ТОМОВА. Тя бе избрана за президент на най-активната женска организация в старата столица по време на онлайн заседание заради противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от коронавирус. Д-р Томова е директор на Специализираната болница за активно лечение по кардиология в областния град, а встъпването й в длъжност като президент на организацията ще се случи на 1 юли.

В борда на клуба влизат още Дарина Узунова – вицепрезидент, ковчежник – Севелина Трифонова, и членове – Красимира Илиева и Мери Цанева.

ЗОНТА ОТ ГОДИНИ РЕАЛИЗИРА БЛАГОТВОРИТЕЛНИ АКЦИИ, НАСОЧЕНИ ОСНОВНО КЪМ ПОДОБРЯВАНЕ НА ДЕТСКОТО И ЖЕНСКО ЗДРАВЕ, ненасилието срещу жени, даряване на апаратура на болнични заведения и други.

През 2019 година клубът домакинства финалния етап на мотопохода „Напред към промяна! Напред към бъдещето!”, а събитието беше част от поредицата инициативи, посветени на 100-годишнината от създаването на международната организация „Зонта Интернешънъл”. Неговото основно послание е промяната към добро, към равенство и пълно отричане на насилието. Зад тези каузи застава неправителствената структура още през 1919 г.

Сред последните инициативи на местната организация бе дарение на акушеро-гинекологичното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Съвместно с Ротари клуб – Велико Търново, пък дамите финансираха закупуването на нов респиратор, висок клас, и пациентен монитор на областната болница, като по този начин се включиха в дейностите за борбата срещу COVID-19.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!