Новак във Втора лига привлече лекаря на „виолетовите“

Новакът във Втора лига ОФК „Янтра“ (Габрово) си осигури услугите на д-р Райчо Проданов. До края на май опитният медик бе лекар на представителния тим на „Етър ВТ“. Специалистът в спортната медицина обаче е пожелал да се прибере в родния си град и е подал молба за напускане по взаимно съгласие. Той се завръща на стадион „Христо Ботев“ след пауза от 23 години.

Д-р Проданов дебютира във футбола с „Янтра“ (Габрово) през 1975 година в Северната „Б“ група и до 1997 г. работи за клуба. Впоследствие спортният му път преминава през младежкия национален отбор, „Видима Раковски“ (Севлиево) и „Етър ВТ“ (Велико Търново) в елита. В над 40-годишната си кариера уважаваният от редица родни спортисти специалист е работил с близо 60 треньори.

Решението му няма да повлияе на взаимоотношенията с „Етър ВТ“ и е продиктувано от желанието на лекаря да намали обема на пътуванията. При необходимост футболистите ще могат да се възползват от услугите му, така както бе досега, потвърди административният директор на клуба Страцимир Тинчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *